САОБРАЋАЈНА ШКОЛА „ПИНКИ” НОВИ САД

Хуманитарно – инклузивна акција „Утакмице пријатељства“

Датум објаве: 19/10/2023

„Утакмице пријатељства“ је хуманитарно- инклузивна акција одржана 19. октобра 2023. године у Малој сали СПЕНС-а у којој су учествовали ученици наше школе: Миљан Љубичић, Огњен Ковачевић, Никола Седлан, Лука Ђукановић, Никола Плавшић, Стефан Ковачевић и Немања Јованов. Са њима је био њихов одељењски старешина Ненад Јаворина.

Организатори овог догађаја су Екуменска хуманитарна организација (ЕХОНС), Удружење полицајаца и грађана „Сигурна заједница“, Високи комесаријат Уједињених нација за избеглице у РС (УНХЦР), Повереништво за избеглице и миграције РС (КИРС), у сарадњи са представницима Градског већа за омладину и спорт Града Новог Сада, Центра за кризну политику и одговор (ЦРПЦ) и Црвеног крста Новог Сада и Сремске Каменице.

У сегменту централне активности Утакмице пријатељства, као учесници су пријављене школе: Нови Сад: ОШ „Јожеф Атила“, ОШ „Вук Караџић“, ОШ „Душан Радовић“, Школа за основно и средње образовање „Милан Петровић“, Гимназија „Светозар Марковић“ Нови Сад, Електротехничка школа „Михајло Пупин“, Саобраћајна школа „Пинки“, Школа за основно и средње образовање „Др Милан Петровић“, Сремска Каменица: Средња школа унутрашњих послова „Јаков Ненадовић“.

Главни циљ овог догађаја је равноправно учешће деце у спортским активностима из различитих социјалних група са посебним акцентом на развијању емпатије, уважавања и поштовања различитости.

Извештај припремила професорка Душанка Ђокић

Претходне објаве

Shares
Share This

Поделите

Поделите чланак са вашим пријатељима.