Саобраћајно транспортни техничар

l

ОПИС ПОСЛОВА

Саобраћајно транспортни технничар обавља следеће послове:

  • регулише саобраћај возова,
  • испоставља превозне исправе,
  • врши урачунавање, дорачинавање и зарачунавање превознине, додатка на превознине и осталих трошкова у унутрашњем и међународном саобраћају,
  • благовремено извештава примаоца о приспећу пошиљке,
  • обезбеђује услове за царињење робе,
  • саставља дневне и месечне, кварталне и годишње обрачуне благајне,
  • води статистику пословања

РАДНИ УСЛОВИ

Рад се одвија у тзв. турнусима: 12 сати рада, 24 сата одмора, 12 сати рада, 48 сати одмора… Рад обухвата и дневну и ноћну смену. Саобраћајно транспортни техничар ради сваки дан, што укључује  викенд и   празнике. Запослени на пословима транспортне службе ради у турнусу 12/24/12 (12 сати рада, 24 сата одмора, 12 сати рада…)  Могу да раде и канцеларијске послове као службеници у оквиру редовног осмочасовног времена. 

ПОЖЕЉНЕ ОСОБИНЕ

Осим добрих чулних способности, а нарочито доброг чула  вида, ннеопходна је и висока пажња и концентрација да би се обављали послови саобраћајно транспортног техничара. Такође мора да има развијену способност брзог реаговања и уочавања просторних односа. Према послу мора да се односи одговорно, јер од његовог посла зависи безбедност саобраћаја.

ОСПОСОБЉАВАЊЕ И ЗАПОШЉАВАЊЕ

Школовање за саобраћајно транспортног техничара траје 4 године у саобраћајној школи. Након завршене средње школе могу да наставе школовање на било ком факултету или вишој школи.

Могу да се запосле првенствено на железници, као и шпедицијама, царини и другим предузећима који су директно или индиректно везани за железницу. Такође могу да конкуришу за оне послове, где се тражи ССС саобраћајног  смера.

ОБАВЕШТЕЊА

УПИС НА ВАНРЕДНО ШКОЛОВАЊЕ ОБАВЉАЋЕ СЕ ОД 23.09. ДО 30.09.2020. ГОД. РАДНИМ ДАНИМА ОД 10 ДО 14 ЧАСОВА.


ПРИЈАВА ИСПИТА ЗА ОКТОБАРСКИ РОК – КЛИКНИ ОВДЕ


У складу са новонасталом епидемиолошком ситуацијом и предстојећим годишњим одмором, служба за ванредно школовање ће обављати рад искључиво електронским путем. Сви који су завршили матуру у јунском року треба да пошаљу адресу на коју ће им бити у наредном периоду послата документа препорученом поштом, адресу искључиво слати на маил: dokumentapinki@gmail.com и овај имејл искључиво користити за слање адресе, не постављати никаква питања на њему. Такође, све пријаве испита, матурских, завршних и специјалистичких испита за августовски рок обавити до 31. јула, након тога неће бити могућа накнадна пријава!!! Више детаља у вези са пријавом испита погледајте на следећој страни КЛИКНИ ОВДЕ.

Shares
Share This