Саобраћајно транспортни техничар

l

ОПИС ПОСЛОВА

Саобраћајно транспортни технничар обавља следеће послове:

  • регулише саобраћај возова,
  • испоставља превозне исправе,
  • врши урачунавање, дорачинавање и зарачунавање превознине, додатка на превознине и осталих трошкова у унутрашњем и међународном саобраћају,
  • благовремено извештава примаоца о приспећу пошиљке,
  • обезбеђује услове за царињење робе,
  • саставља дневне и месечне, кварталне и годишње обрачуне благајне,
  • води статистику пословања

РАДНИ УСЛОВИ

Рад се одвија у тзв. турнусима: 12 сати рада, 24 сата одмора, 12 сати рада, 48 сати одмора… Рад обухвата и дневну и ноћну смену. Саобраћајно транспортни техничар ради сваки дан, што укључује  викенд и   празнике. Запослени на пословима транспортне службе ради у турнусу 12/24/12 (12 сати рада, 24 сата одмора, 12 сати рада…)  Могу да раде и канцеларијске послове као службеници у оквиру редовног осмочасовног времена. 

ПОЖЕЉНЕ ОСОБИНЕ

Осим добрих чулних способности, а нарочито доброг чула  вида, ннеопходна је и висока пажња и концентрација да би се обављали послови саобраћајно транспортног техничара. Такође мора да има развијену способност брзог реаговања и уочавања просторних односа. Према послу мора да се односи одговорно, јер од његовог посла зависи безбедност саобраћаја.

ОСПОСОБЉАВАЊЕ И ЗАПОШЉАВАЊЕ

Школовање за саобраћајно транспортног техничара траје 4 године у саобраћајној школи. Након завршене средње школе могу да наставе школовање на било ком факултету или вишој школи.

Могу да се запосле првенствено на железници, као и шпедицијама, царини и другим предузећима који су директно или индиректно везани за железницу. Такође могу да конкуришу за оне послове, где се тражи ССС саобраћајног  смера.

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ВАНРЕДНЕ УЧЕНИКЕ

ИСПИТНИ РОК ЗА ВАНРЕДНЕ УЧЕНИКЕ БИЋЕ ОДРЖАН 29.05. И 30.05. ПРЕМА ПОСЕБНОМ РАСПОРЕДУ КОЈИ МОЖЕТЕ ПОГЛЕДАТИ ОВДЕ.


ПРИЈАВА ИСПИТА ЗА ВАНРЕДНЕ УЧЕНИКЕ ЈЕ ЗАВРШЕНА 21.05.2020. НИ ЈЕДНА ПРИЈАВА ПРИСТИГЛА НА БИЛО КОЈИ НАЧИН НАКОН ОВОГ ДАТУМА НЕЋЕ БИТИ УЗЕТА У РАЗМАТРАЊЕ. ВАНРЕДНИ УЧЕНИЦИ МАТУРСКИ И ЗАВРШНИ ИСПИТ МОГУ ДА ПРИЈАВЉУЈУ ДО 31.05.2020. г. ВИШЕ ДЕТАЉА ПРОЧИТАЈТЕ <<ОВДЕ>> 


КОНСУЛТАТИВНА НАСТАВА СА ПРОФЕСОРИМА ЗА СЛЕДЕЋИ РОК ЋЕ СЕ ОБАВЉАТИ ПУТЕМ МЕЈЛА. СПИСАК ПРОФЕСОРА КОЈИ СУ АНГАЖОВАНИ И ЊИХОВЕ МЕЈЛОВИ МОЖЕТЕ ПОГЛЕДАТИ >>ОВДЕ<<


ОБАВЕШТАВАЈУ СЕ ВАНРЕДНИ УЧЕНИЦИ КОЈИ НИСУ ПРЕУЗЕЛИ ДОКУМЕНТА ИЗ ЈАНУАРСКОГ РОКА ДА НА СЛЕДЕЋИ МЕЈЛ dokumentapinki@gmail.com ПОШАЉУ ТАЧНУ АДРЕСУ, НА КОЈУ ЋЕ ИМ ПРЕПОРУЧЕНОМ ПОШТОМ БИТИ ПОСЛАТА ДОКУМЕНТА. ЛИЧНО ПРЕУЗИМАЊЕ ДОКУМЕНАТА ЋЕ БИТИ МОГУЋЕ ПОСЛЕ 15. ЈУНА.

Shares
Share This