САОБРАЋАЈНА ШКОЛА „ПИНКИ” НОВИ САД

Успех наших ученика на литерарном конкурсу под називом „Зборник књижевног стваралаштва младих Србије и дијаспоре“

Датум објаве: 30/09/2021

Преносимо вам извештај професорке Иване Јосимовић која је била ментор ученицима Тијани Поповић и Стефану Ожеговићу.

Са великим задовољством  објављујем да су ученици Саобраћајне школе „Пинки” из Новог Сада, Тијана Поповић и Стефан Ожеговић из одељења ТВ41 који су  завршили школовање у јуну 2021. године, под  мојим менторством учествовали  на  литерарном конкурсу под називом „Зборник књижевног стваралаштва младих Србије и дијаспоре“ (поезија, проза, кратке приче).

Конкурс за „Зборник књижевног стваралаштва младих Србије и дијаспоре „(поезија, проза, кратке приче) у организацији Културно-издавачког центра „Српске куће“ из Пожаревца  је био отворен од 1. новембра 2020. године до 1. марта 2021. године. Тема је била слободна. Право да конкуришу имали су ученици из основних и средњих школа из Србије и дијаспоре.

Резултати  су објављени 19. августа 2021. године, а песме и приче су објављене  у  „Зборнику књижевног стваралаштва младих Србије и дијаспоре „, број 29 у издању Културно-издавачког центра „Српске кућеиз Пожаревца, у септембру 2021. године.

Током конкурса пристигло је више од три и по  хиљаде радова, а објављена су 134  рада. Међу 134 објављена рада су  кратка прича „Шта замерам свом времену“ Тијане Павловић и  кратка прича „Моје мишљење о школовању“ Стефана Ожеговића.

Зборник књижевног стваралаштва младих Србије и дијаспоре “ је регистрован код Народне библиотеке у Београду, па су, самим тим, и млади аутори постали регистровани писци. Циљ пројекта  је афирмисање младих писаца у Србији.     

Ивана Јосимовић, мастер (професор ) језика и књижевности (србиста)

Претходне објаве

Shares
Share This

Поделите

Поделите чланак са вашим пријатељима.