САОБРАЋАЈНА ШКОЛА „ПИНКИ” НОВИ САД

Tим за каријерно саветовање

Датум објаве: 03/12/2019

Tим за каријерно саветовање је формиран у септембру 2013 године.

Полазна основа за имплементацију и успешну реализацију каријерног саветовање и вођење ученика у СШ „Пинки“ су похађани семинари у организацији НВО „Коцка“.
Поред овога, наша школа је учествовала у пројекту НВО „Коцка“ и као један од аутора у изради „Приручника за увођење Каријерног информисања и саветовања у установе средњошколског образовања“ који обухвата радионичке материјала за примену у настави, ради успешног вођења и саветовања ученика који желе да се запосле или да наставе студије на вишим школама или факултетима.

На основу осмишљеног плана рада, броја едукованих ученика и наставника, у примени радионичких материјала са циљем успешног каријеног саветовања и вођења у СШ „Пинки“,  13. јуна 2016. године смо ушли у групу од 15 најбољих средњих школа из Србије у области каријерног саветовања и вођења и представили своје активности у Привредној комори Србије у Београду.

До сада смо у нашој школи обучили преко 50 наставника за рад са радионичким материјалима како би ученицима што успешније приближили каријерно саветовање и вођење.

На такмичењу средњошколаца из целе Србије „Буди мултимедијалан-изабери ФАМ“ 21. маја 2016. године у Сремским Карловцима, освојили смо стипендију за образовање на неком студијском програму ФАМ. Представили смо наш идејни (као коаутори) нов начин реализације практичне наставе путем Едукативног кампа, обједињавањем сродних образовних профила за све ученике Србије, који је практично реализован од 15 – 20 октобра 2012. године у Апатину.

У организацији Удружења професора информатике Србије, учествовали смо у годишњој промоцији Информатичког образовања „COME ON, FEEL FREE TO PROGRAMMING!“ – Codee Week EU.
Реализација је остварена у периоду од 15 – 23 октобра 2017. године у просторијама СШ „Пинки“.
Едукацијом је било обухваћено 162 ученика и од тога 30 девојака (19%).
Такође је било укључено и 6 наставника као слушаоци и пратња ученика.

Реализација је изведена у два дела:
Први део је обухватио предавање COME ON, FEEL FREE TO PROGRAMMING ! са темом „Зашто бити програмер“ што је одслушало 142 ученика (28 девојака или 19%) а други део је обухватио огледни час „Увод у приказ и преглед Јава Скрипт кода“ при чему је обухваћено 20 ученика (2 девојке или 10 %).

Прошле године, 27. 04. 2017. смо као једина школа из Војводине ушли у групу  10 најбољих средњошколских тимова Србије у области Социјалног предузетништва. Осмислили смо „Хибридни интегрални систем управљања предузећем“ за помоћ Самохраним мајкама и Особама са аспергеровим синдромом. Основали смо ученичку компанију SMART SOCIAL COMPANY – SSC.

На предузетничком сајму  12. маја. 2017. године у Сремским Карловцима освојили смо 2 место на такмичењу из предузетништва. Представили смо се са конкретним идејама и производима у циљу запошљавања Самохраних мајки.

На такмичењу за ученике средњих школа у предузетничким вештинама „Пословни изазов“ са подручја Војводине 22.11.2017. године у Организацији Достигнућа младих Србије наши ученици као чланови тима освојили су 1 и 2 место и пласирали на национално финале.

У Београду, у организацији „Достигнуће младих у Србији“ у сарадњи са Министарством омладине и спорта Републике Србије, Уникредит банком на финалном такмичењу ученика средњих школа Србије  19-20. фебруара. 2018. године освојили смо 2 место на државном такмичењу „Пословни изазов“ за ученике и пласирали се на европско такмичење западног балкана које ће се одржати у Сарајеву крајем априла 2018. године.

 

Претходне објаве

Shares
Share This

Поделите

Поделите чланак са вашим пријатељима.