САОБРАЋАЈНА ШКОЛА „ПИНКИ” НОВИ САД

Састанак стручних школа са представницима јапанске компаније Нидек

Датум објаве: 19/12/2022

На иницијативу Градске управе за образовање, 13. децембра у Градској кући одржан је састанак којем су присуствовали директори четири новосадске средње стручне школе, представници јапанске компаније Нидек, као и представници Школске управе Новог Сада и Регионалне привредне коморе.

Поздрављајући присутне чланица Градског већа за образовање Дина Вучинић је истакла да Град Нови Сад, поред тога што улаже четвртину свог буџета у област образовања, жели да помогне средњим стручним школама да своје образовне профиле прилагоде потребама тржишта.

– Захваљујући визионарском и упорном раду на развоју Новог Сада, наш град је постао место где страни инвеститори и светски признате компаније радо долазе и отварају фабрике. То је случај и са јапанском компанијом Нидек која овде планира значајне инвестиције. Будући да послу приступамо плански ми смо организовали састанак јер желимо да допринесемо ефикаснијем раду и сигурном напретку како наших ученика, тако и привредних субјеката који послују у Новом Саду. Они су једни другима представили свој рад што је први и најважнији корак ка успостављању сарадње, а Град ће наставити да ради на спајању представника привреде и образовања како би млади имали прилику да стекну значајне компетенције и да се лакше запосле јер је наш циљ да они остану да живе и раде у Новом Саду – изјавила је Дина Вучинић.

Током састанка, учесници су истакли важност овог сусрета јер су у директном контакту могли да се информишу о плановима, кадровским потребама и о начину рада у фабрици Nidec Electric Motor Serbia што ће допринети остваривању ближе сарадње привреде и школа, а у циљу даљег улагања у систем образовања и развој Града Новог Сада.

Извор: nsuzivo.rs

Претходне објаве

Shares
Share This

Поделите

Поделите чланак са вашим пријатељима.