САОБРАЋАЈНА ШКОЛА „ПИНКИ” НОВИ САД

Правила понашања ученика у школи за време епидемиолошке ситуације

Датум објаве: 29/08/2021

 1. Пре поласка у школу обавезно проверите телесну температуру
 2. У случају да се не осећате добро у смислу да имате неке од симптома који могу да указују на COVID 19 позитиван статус, обавезно останите код куће и о томе обавестите родитеље.
 3. Обавезно носите маску при уласку у школу, па све до доласка до своје клупе. Маску обавезно користити и приликом одговарања и сваког разговора, као и приликом било којег кретања ван клупе, приликом одласка на одмор или тоалет.
 4. Током боравка у школи избегавајте певање, навијање, гласно довикивање…
 5. Све врсте маски долазе у обзир, под условом да покривају нос и уста (хируршка, епидемиолошка или платнена). Уколико се определите за платнене маске, оне се морају свакодневно прати на високој температури и пеглати, а сам дезен маске мора бити прикладан (без навијачких и провокативних обележја).
 6. Избегавајте било какав физички контакт, без руковања и загрљаја.
 7. Држите физичку дистанцу од 1,5 метра, без обзира да ли сте у учионици, ходнику школе, школском дворишту или било којем другом месту.
 8. Избегавајте додиривање лица, нарочито носа, уста, очију.
 9. Употребљену маску, марамице,… одложите у корпу за отпатке (не бацати по школи и дворишту).
 10. Често и правилно, у трајању најмање од 20 секунди перите руке водом и сапуном и користите дезинфекционо средство приликом уласка у учионицу.
 11. Уколико вам нису доступни вода и сапун, користите лична дезинфекциона средства.
 12. Никако немојте да са другима делите храну из исте амбалаже или посуде, као и пиће. Користите амбалажу за једнократну употребу.
 13. Пожељно је доручковати пре доласка у школу (преподневна смена), или ручати (послеподневна смена), као и припремати ужину и/или суви оброк (у зависности од дужине времена проведеног у школи).
 14. У случају појаве било каквих симптома за време наставе (малаксалост, температура, кашаљ…), ученик се упућује код лекара на обавезан преглед.

Правилно ношење маске


Правилно прање руку


Физичка дистанца


Правилно одлагање отпада

Претходне објаве

Shares
Share This

Поделите

Поделите чланак са вашим пријатељима.