САОБРАЋАЈНА ШКОЛА „ПИНКИ” НОВИ САД

„НЕ венчање, ДА образовање“

Датум објаве: 08/12/2023

Поводом Међународног дана борбе против насиља над женама, реализовали смо низ радионица у сарадњи са  Иницијативом ромских студенткиња у нашој школи.

Иницијатива ромских студенткиња  радионице спроводи испред удружења „Ромска женска мрежа Србије“ уз финансијску подршку Траг фондације.

Сваке године, почевши од 25. новембра, обележава се 16 дана активизма који има за циљ да укаже на пропусте и изазове који се константно дешавају у нашем друштву, а последица су насиља које жене доживљавају.

Циљ радионица је превенција малолетничких бракова и идентификовање са овим проблемом.

Током радионице ученице и ученици Саобраћајне школе „Пинки“  су пимали прилику да се упознају са терминологијом настанка овог феномена који погађа највише младе дечаке и девојчице. Ученици су се такође упознали са механизмима за превенцију и институцијама којима могу да пријаве случајеве малолетничких бракова.

Иницијатива ромских студенткиња је неформална група које је формирана на друштвеним мрежама и броји више од 300 високообразованих Ромкиња широм Србије.

Драго нам је што смо део ове важне акције и подржавамо овакав вид едукације како бисмо нашим ученицима обезбедили лакше и проходније образовање.

Извештај припремила професорка Душанка Ђокић

Претходне објаве

Shares
Share This

Поделите

Поделите чланак са вашим пријатељима.