САОБРАЋАЈНА ШКОЛА „ПИНКИ” НОВИ САД

Хуманитарни турнир за Михаила – прикупљено више од 400.000 динара

Датум објаве: 05/04/2023

Градски ученички парламент Града Новог Сада организовао је јуче Хуманитарни турнир за Михаила Пап на коме су прикупили више од 400.000 динара током одржавања самог турнира.

Турнир је отворио Огњен Цвјетићанин члан Градског већа за спорт и омладину, он је нагласио:

“Град Нови Сад је увек ту да помогне и подржи овакве акције заиста предиван гест хуман гест и хвала вам што имате ту свест о себи и својој околини и наравно да ћемо то увек заједно да радимо и правимо добре ствари”

На турниру се обратио и Никола Веселиновић координатор Градског ученичког парламента који је поручио:

“Ово је прва акција нашег парламента, али сигурно не и последња, јер овом хуманитарном акцијом показујемо нас младе и да није све тако црно као што мислимо, него да ми млади имамо жељу и енергију за оваквим акцијама, само треба неко да нас подржи у томе што су овог пута урадиле све институције у Граду Новом Саду и на томе смо им веома захвални”

Средства су прикупили донацијама од посетилаца турнира који су на улазу у малу салу СПЕНС-а остављали добровољни прилог, а такође су се овом њиховом акцијом одазвале и друштвено одговорне компаније које су донирале новчана средства за лечење овог дечака.

Невероватан дан на СПЕНС-у за све учеснике и посетиоце турнира нешто ново што се до сада није виђало од младих у Новом Саду управо акција средњошколци за средњошколца. Где су средњошколци били организатори целог догађаја на челу са својим координатором парламента Николом Веселиновићем истакнутим учеником Саобраћајне школе “Пинки”. На самом турниру учествовало је 16 тимова односно школа, где су право наступа имале како државне тако и приватне средње школе у Новом Саду.

Победнички тим турнира је Средња машинска школа, друго место освојила је Гимназија “Светозар Марковић”, а треће место освојила је Медицинска школа “Хипократ”.

Захваљују се свим новосадским школама, њиховим професорима, ученицима који су били велики део хуманитарног турнира, а не могу да забораве да спомену Савез за школски спорт Града Новог Сада и Савез за школски спорт Војводине који су им изашли у сусрет и донирали лопте, пехаре и медаље, а такође се захваљују и СПЕНС-у на дивном гостопримству!

Правду на утакмицама су делиле судије Фудбалског савеза Града Новог Сада: Немања Влајић, Ана Живовић и Урош Јовановић.

Преузето са: nsuzivo.rs

Претходне објаве

Shares
Share This

Поделите

Поделите чланак са вашим пријатељима.