Култура

Култура

Саобраћајна школа „Пинки“ није само институција за оспособљавање ученика саобраћајне струке. Ученици уз помоћ професора кроз бројне секције у школи припремају културне и уметничке програме, организују школске квизове, учествују на разним наградним конкурсима, такмичењима у познавању саобраћаја, историје, српског језика, посећују позоришта и филмске представе, ликовне изложбе.

Током године у школи излазе два броја школског часописа „Саобраћајац“ изузетног квалитета и садржаја у којем се огледа богатство духа и креативност ученика и професора.

Осим тога, сваке године ђаци и запослени у школи учествују у многим хуманитарним акцијама: прикупљања новчане и робне помоћи угроженом становништву, највише на Косову и Метохији, акцији добровољног давања крви, прикупљања новчаних средстава за другове са здравственим тегобама и материјалним проблемима, болесну децу итд.

Основно опредељење Саобраћајне школе „Пинки“ је да се млади припремају за рад, а потом и за наставак образовања и даље стручно усавршавање.